Gå videre til innhold
Skolebarn utsmykker Vestli T-banestasjon

Pressemelding -

Skolebarn utsmykker Vestli T-banestasjon

Onsdag 29.januar kl.12.00 vil elever fra Vestli skole avduke kunstverket de har jobbet med siden
skolestart sist høst. Kunstverket skal pryde ankomsthallen på Vestli T-banestasjon. Tema for kunstverket er mangfold, integrering og inkludering,verdier som er gjennomgripende for alle beboerne i området. Ønsket er å gi T-banens reisende en hyggelig opplevelse med på ferden.

Vestli T-banestasjon ble opprustet sist høst. Da dette ble kjent for elever og lærere ved Vestli skole tok de umiddelbart ansvar og tilbød seg å lage et kunstverk til ankomsthallen. Dette ble kjent for
Groruddalsatsingen som klarte å få plass til barnekunsten i sitt «Torg- og møteplass-prosjekt», som er en del av programområde 3 i Groruddalsatsingen.

Kunstverket som Vestli barneskole har laget er beskrevet på følgende måte:

 «Valg av tema ble mangfold, integrering og inkludering. Ønsket er å gi reisende/beboere pen kunst, laget av bydelens egne beboere. Kunsten bør få bred og positiv omtale, og vil dermed bidra til å skape stolthet over eget bomiljø».

 Elevene ved skolen har lenge sett fram til avdukningen av kunsten sin. 7. klassetrinn har øvd inn sangen «We are the world». 3.klassetrinn har også øvd inn en sang, og det blir opplesing av dikt. Enkel servering, og kanskje kommer «Panto»?

 Sporveien har rehabilitert T-banestasjonen og har ansvar for etableringen av kunstverket. Veiledning og bistand til skolen er gitt av Wombat design.

 

Vel møtt til Vestli T-banestasjon onsdag 29.januar kl. 12.00.

 


Emner

Kategorier


Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I
datterselskapene Sporveien Trikken AS, Sporveien T-banen AS og Unibuss AS ble det i 2012 gjennomført 210 millioner enkeltreiser.

Hele konsernet har rundt 4 000 ansatte og omsetter årlig for om lag 3,5 milliarder kroner. Sporveien eier, drifter, bygger ut og vedlikeholder infrastruktur som benyttes til T-bane og trikk, og forvalter en betydelig eiendomsmasse. Konsernet eier også datterselskapene Bussanlegg AS, Sporveisbillettene AS og Sporveis-Annonsene AS. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.

Sporveien operer i et marked som er i sterk vekst. Økt miljøfokus og en betydelig befolkningsvekst i Oslo og Akershus i årene som kommer, gjør at Sporveiens tjenester er viktigere og er mer etterspurt en noen gang. Hovedkontoret ligger i topp moderne og nyoppussede lokaler på Tøyen i Oslo.

Kontakter

Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 977 00 400
Ina Helen Østby

Ina Helen Østby

Pressekontakt Kommunikasjonssjef konsern / Head of Media Relations Pressesjef +47 481 54 148
Jan Rustad

Jan Rustad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse- og mediekontakt +47 950 56 808
Tone S. Tuhus

Tone S. Tuhus

Pressekontakt Leder prosjektkommunikasjon Presse- og mediekontakt +47 916 46 284
Cato Asperud

Cato Asperud

Pressekontakt Kommunikasjonssjef politikk og samfunn Presse og mediekontakt +47 908 56 044