Gå videre til innhold
Sporveiens egen maskot, Panto, er alle barns favoritt - også her, ombord på Juletrikken. Foto: Sporveien/Simen Prestaasen
Sporveiens egen maskot, Panto, er alle barns favoritt - også her, ombord på Juletrikken. Foto: Sporveien/Simen Prestaasen

Nyhet -

Sporveisjulen 2021

I Sporveien har vi en rekke tradisjoner som er verdsatt av både dere der ute og våre egne ansatte.  Her kan du lese om noen av disse tradisjonene, som finner sted i tilknytning til julen

Nissetrikken

NB: Grunnet restriksjoner fra myndighetene er Nissetrikkens avganger 3. og 4. søndag i advent dessverre avlyst. Vi håper (og tror!) Nissetrikken kan gå som normalt i 2022!


Nissetrikken kjører utenom rute, og har i normale tider to avganger hver søndag i advent: én kl 13 og én kl 14.

Oppmøte på Stortorvet, turen er gratis - og om bord får du høre koselig julemusikk fra Sporveismusikken.

I tillegg dukker kanskje Panto eller Nissen opp, og hjelper til med å dele ut noe søtt og godt til barna?

Første avgang med Nissetrikken i år blir søndag 28. november. Vel møtt!

Juletrikken (også kjent som Lystrikken) kjører i Oslos gater i desember og sprer julestemning og glede.

Ideen om å sette lys på en trikk ble klekket ut av en av våre kreative og juleglade ansatte i 2014, og vedkommende har vært delaktig i å ordne med lys på trikken hvert år siden.

Fredag 26. november tenner vi lysene på årets juletrikk - vogn 137 for de som er opptatt av slikt.

Det er stor stas å være vognfører på Juletrikken, og spesielt gøy er det å være med den dagen lysene tennes. 

I år er det fredag 26. november som er datoen for lystenningen, og det er ingen ringere enn Ordfører Marianne Borgen som står for selve tenningen.

Du kan få med deg arrangementet ved å møte opp på Stortorvet fredag 26. november kl 12, eller du kan følge livestream av det stemningsfulle arrangementet på Sporveiens Facebookside.

I tillegg til ordføreren deltar Sporveissjef Cato Hellesjø. adm dir i Trikken Birte Sjule, samt at vi får julesanger fra glade barn fra Nordre Åsen Kanvasbarnehage,  julemusikk fra Sporveismusikken og besøk fra både Panto og Nissemor.

Juletrikken går i rutetrafikk i desember etter at lystenningsarrangementet er over, så det er bare å holde øynene åpne: Kanskje får du en tur med årets juletrikk?

Foto: Sporveien/Katrine Holland


Foto: Sporveien/Jan Rustad

Juleutstilling på Valkyrie Plass 

Tradisjonen med et eget juletablå på nedlagte Valkyrie Plass T-banestasjon strekker seg også flere år tilbake i tid. Kjører du med T-banen fra Majorstuen i retning Nationaltheatret kan du få med deg noen glimt av årets utstilling.

Denne utstillingen blir også åpnet fredag 26. november, og vil være å se på nedadgående perrong hele desember.

I år som tidligere år er vi så heldige å ha med oss Ordfører Marianne Borgen på dette stemningsfulle arrangementet nede i mørket. Det blir musikalsk underholdning, og hvem vet - kanskje kommer Nissen også i år?

Dette arrangementet kan du få med deg ved å følge livestream på Sporveiens Facebookside, fredag 26. november ca kl 12:30

Foto: Sporveien/Jan Rustad

Foto: Sporveien/Andreas Lauvstad

Foto: Sporveien/Andreas Lauvstad

Emner

Kategorier

Kontakter

Jan Rustad

Jan Rustad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse- og mediekontakt +47 950 56 808