Gå videre til innhold
Even Roland Sollid blir ny leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Sporveien Trikken. Foto: Sporveien.
Even Roland Sollid blir ny leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Sporveien Trikken. Foto: Sporveien.

Pressemelding -

Fra Tesla til trikk

Even Roland Sollid (33) går fra oktober om bord i Sporveien Trikken som leder for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Han kommer fra stillingen som kommersiell leder i bildelingstjenesten Otto, en oppstartsbedrift eid av Bertel O. Steen. Tidligere har han jobbet syv år som leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Tesla Norge.

– De siste årene har Oslo kommune satset tungt på trikk i hovedstaden. Trikken betyr mye for mange i byen vår, og vi er midt i store endringer i form av innfasing av 87 nye, moderne trikker. Vi legger nå grunnlaget for en stor økning i antall reisende og vi prøver ut ny autonom teknologi. Jeg er glad for å få Even med på laget, og ser frem til alt han kan bidra med inn i dette arbeidet i det videre, sier Ellen Rogde, administrerende direktør i Sporveien Trikken.

Even Roland Sollid får ansvar for både intern og ekstern kommunikasjon og samfunnskontakt for trikkeproduktet.

Han startet karrieren som journalist, og ble senere kommunikasjonsrådgiver i Geelmuyden.Kiese. Etter å ha tatt steget fra Tesla til bildeling, ser han frem til å begynne i Sporveien Trikken.

– Trikken binder Oslo sammen og er en essensiell del av bybildet. Nå skal jeg bidra til å bygge kunnskap om hvordan trikken gir effektiv og bærekraftig forflytning gjennom hovedstaden, slik at enda flere ønsker å reise kollektivt. Jeg gleder meg vanvittig til å bidra til Trikkens mål om 100 millioner reiser, sier Sollid.

Sporveien Trikken AS er et datterselskap av Sporveien AS. Selskapet har mer enn 500 medarbeidere og en trikkeflåte som teller 87 trikker. I 2023 ble det gjennomført 48 millioner enkeltreiser med trikk på Sporveiens seks trikkelinjer.

Emner

Kategorier

Regions


Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien T-banen, Sporveien Trikken og Unibuss ble det i 2023 gjennomført 256 millioner enkeltreiser.

Konsernet har 3700 ansatte, og i 2023 hadde selskapet en omsetning på 5,6 milliarder kroner. Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk - det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg. Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, busser, skinner og annen infrastruktur. Sporveien eier i tillegg datterselskapene Sporveien Vognmateriell, Sporveien Bussanlegg og Sporveien Media. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.

Sporveiens visjon er bærekraftig mobilitet til alle, og vi skal bidra aktivt til at Oslo har et fremtidsrettet, sikkert og miljøvennlig kollektivtilbud som ivaretar innbyggernes mobilitetsbehov. Vi skal bidra til å forvalte ressursene i kollektivsystemet slik at samfunnet får mest mulig kollektivtrafikk for pengene. Hovedkontoret ligger på Tøyen i Oslo.

Kontakter

Ina Helen Østby

Ina Helen Østby

Pressekontakt Kommunikasjonssjef konsern / Head of Media Relations Pressesjef +47 481 54 148