Gå videre til innhold

Emner: Funksjonshemninger

Den nye Oslo-trikken. Foto: Sporveien

Nok en designpris til Sporveien for de nye trikkene

Kanskje har du lagt merke til at trikkene i Oslo har et vennlig utseende? At de nærmest smiler til deg i byen, og er lettere tilgjengelig for alle som ønsker å gå ombord? Designet applauderes nå i form av nok en gjev designpris, nemlig DOGA-merket for design og arkitektur.
DOGA-merket er Norges viktigste anerkjennelse til virksomheter og utøvere som bruker design og arkitektur til å skape verd

Konsernsjef i Sporveien, Birte Sjule og byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav, legger ned den aller første ledelinjesteinen som skal hjelpe blinde og svaksynte å lettere reise med T-banen fra Mortensrud T-banestasjon. Foto: Sporveien

Nå blir Oslos T-banestasjoner mer tilgjengelige

I sommerukene skal Sporveien gjennomføre viktige tiltak for å gjøre sju T-banestasjoner mer universelt utformet. – Vi gleder oss! Vi vet nemlig så alt for godt hvordan man ofte møter hindringer i kollektivtrafikken, sier Norges Handikapforbunds Ungdom.

«Jeg synes brukerinvolveringen har vært god og ser svært gjerne at det blir gjort på samme måte i fremtiden, slik at vi kan bidra til en kollektivtrafikk som er for alle, sier Ida Hauge Dignes, leder i Norges Handikapforbunds Ungdom Oslo.

Nå blir trikkene i Oslo tilgjengelige for alle

For et år siden inngikk Sporveien kontrakt med spanske CAF om leveranse av 87 nye trikker til hovedstaden. Lenge før kontraktinngåelse har de reisende vært involvert for å påvirke utformingen av trikkene. – Mange av dagens trikker er umulige for meg å benytte meg av, så jeg gleder meg til alle de nye trikkene kommer, sier Magnhild Sørbotten, regionleder i Norges Handikapforbund Oslo.

fra venstre: Andrés Arizcorreta, styreformann og adm dir i CAF, byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg, Sporveissjef Cato Hellesjø og byrådsleder Raymond Johansen i Oslo rådhus i dag

Trikkebyen Oslo blir universelt utformet med nye trikker

Oslos trikker og trikkeholdeplasser blir universelt utformet når de 87 nye trikkene Sporveien skal kjøpe for Oslo kommune er satt i trafikk. De nye trikkene legger også til rette for å kunne frakte opp til 100 millioner passasjerer årlig, som er en dobling fra dagens nivå. – Universell utforming har vært et viktig område for oss å få på plass, sier Sporveissjef Cato Hellesjø.