Pressemelding -
Nå dobles avgangene på T-banen til Bergkrystallen, avganger hvert 7,5 minutt mellom kl. 7 og kl.19
Lambertseterbanen er den eldste T-bane strekningen i Oslo. Etter en omfattende rehabilitering dobles nå antall avganger. Det gjøres ved å forlenge linje 6 i fra Sognsvann fra Helsfyr til Bergkrystallen.
«For Sporveien er det en viktig milepælr åat vi nå kan doble frekvensen på Lambertseterbanen, sier konsernsjef i Sporveien Cato Hellesjø. "
Her er det en lagt ned en massiv innsats fra hele Sporveiskonsernet for å få dette til, og jeg er stolt av den innsatsen våre medarbeidere har lagt ned."
«Byråd Guri Melby er kjempeglad for denne satsingen på kollektivtrafikken generelt og T-banen spesielt. Jeg er glad og stolt over at vi i Oslo kan vise til gode resultater for «den kollektive utviklingen». Det er dette vi har jobbet for i mange år, nå ser vi resultatene. Vi vet at høy frekvens og mange avganger er blant de viktigste tiltakene for å få enda flere til å reise kollektivt. To avganger i kvarteret vil føre til at enda flere tar T-banen, som igjen vil føre til bedre luft i byen og kutt i klimagassutslipp," Sier byråd for miljø-og samferdsel i Oslo kommune Guri Melby.
Bernt Reitan Jensen, adm.direktør i Ruter sier at «Vi i Ruter er veldig glade for å kunne tilby kundene våre på Lambertseterbanen dobbelt så stor kapasitet. Dette er et kjempeløft for T-banen.
Historie:
Sporvogner rullet på Lambertseterbanen i fra 1957 og etter ombygging ble de første østlige T-banene satt i drift 22.mai 1966. Den offisielle åpningen ble foretatt av Olav V, han satt i det første toget som kjørte i fra Jernbanetorget til Bergkrystallen.
Emner
Kategorier
Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien Trikken AS, Sporveien T-banen AS og Unibuss AS ble det i 2014 gjennomført vel 200 millioner enkeltreiser.
Hele konsernet har rundt 3500 ansatte og omsetter årlig for om lag 4,2 milliarder kroner. Sporveien eier, drifter, bygger ut og vedlikeholder infrastruktur som benyttes til T-bane og trikk, og forvalter en betydelig eiendomsmasse. Konsernet eier også datterselskapene Bussanlegg AS, Sporveisbillettene AS og Sporveien Media AS. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.
Sporveien operer i et marked som er i sterk vekst. Økt miljøfokus og en betydelig befolkningsvekst i Oslo og Akershus i årene som kommer, gjør at Sporveiens tjenester er viktigere og er mer etterspurt en noen gang. Hovedkontoret ligger i topp moderne og nyoppussede lokaler på Tøyen i Oslo.