Gå videre til innhold
Lift monterer kjøreledningen etter brann i Grensen.
Lift monterer kjøreledningen etter brann i Grensen.

Pressemelding -

Trikken og T-banen kjører som normalt igjen i Oslo sentrum


Trikk og T-bane som normalt gjennom Oslo sentrum.
I går, tirsdag, gjenåpnet Stortinget T-banestasjon for av- og påstigning. Stasjonen har vært stengt siden brannen i Oslo sentrum for litt over en uke siden. Vi er veldig glade for å kunne ønske dere alle velkommen om bord igjen også fra og til Stortinget T.
Sporveien har gjennomført en grundig vask av bygg og stasjonsområde, kontroll og kvalitetssikring av alle tekniske systemer, samt reparasjon av og driftsettelse av heiser og rulletrapper. Inngangene til stasjonen fra Akersgata og Grensen. vil fortsatt være stengt for publikum en stund til.
I går startet Sporveien reetableringen av trikkeinfrastrukturen gjennom Grensen; og i går kveld kunne Trikkens linje 19 gjenoppta ordinært driftsmønster. Onsdag morgen startet også linje 17 og 18 å gå som normalt igjen gjennom byen.

Emner

Kategorier

Regions


Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien T-banen, Sporveien Trikken og Unibuss ble det i 2022 gjennomført 217 millioner enkeltreiser.

Konsernet har 3300 ansatte, og i 2022 hadde selskapet en omsetning på 5 milliarder kroner. Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk - det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg. Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, busser, skinner og annen infrastruktur. Sporveien eier i tillegg datterselskapene Sporveien Vognmateriell, Sporveien Bussanlegg og Sporveien Media. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.

Sporveien skal bidra aktivt til at Oslo har et fremtidsrettet, sikkert og miljøvennlig kollektivtilbud som ivaretar innbyggernes mobilitetsbehov. Vi skal bidra til å forvalte ressursene i kollektivsystemet slik at samfunnet får mest mulig kollektivtrafikk for pengene.

Kontakter

Ina Helen Østby

Ina Helen Østby

Pressekontakt Kommunikasjonssjef konsern / Head of Media Relations Pressesjef +47 481 54 148

Relatert innhold